torstai 5. toukokuuta 2016

Mullantuoksuista helatorstaita!

Kevät on muuttumassa kesäksi, ainakin viime päivien säät ovat tuota muutosta enteilleet, ja johan se on jo toukokuu! Niin kuin joku ehkä myös huomasi, edellisestä päivityksestä on vierähtänyt tovi, ja messukuulumisia ei sitten koskaan kuulunut. Syynä tuohon on se, että pienokainen puutarha-apulaisemme päätti syntyä maailmaan juuri Kevätmessujen aikaan. 8.4.16. Joten messut jäi kuin jäikin minulta kokematta tänä vuonna, harmillisesti kyllä, vaikkakin ihanasta syystä. Viime viikot ovat olleet kasvunihmeen seuraamista parhaimmillaan ja aivan uusien ihmeellisten asioiden opettelua ja hämmästelemistä. Ja luontokin on herännyt hiljalleen vihertämään! Mikä olisikaan parempi aika syntyä kuin keväisen auringon lämmittämät päivät kun luontokin heräilee uuteen kasvuun, -pikkupuutarha-apulaiseni. "Haasteita" tämä toki tuo mukanaan puutarhahommiin, kun puuhaa riittää pikkuneidin kanssa. Ehtipä esimerkiksi nuo esikasvatukseen laittamani tomaatit, chilit ja paprikat kuivua pystyyn, ja uusia en ole tilalle ehtinyt laittaa. Noh, mutta jospa sitä jotakin itsekasvatettua saisi kesän aikana omalle lautaselle syötäväksi.

Tänään sitten päätin kuin päätinkin antaa itselleni hieman luontoaikaa ja lähteä palstalle aloittelemaan palstan laittamista kesäkuntoon. Onneksi palsta on lähellä, neiti on hyväuninen ruokailun jälkeen ja avopuoliso jäi kotivahdiksi. Tällä viikolla sääkin oli suosinut jokaisena päivänä puutarhalaisia, ja tänäkin aamuna aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta heti aamusta ja kutsui ulkoilemaan. Ensimmäistä kertaa omaa aikaa, palstan parissa, aah, ihanuutta! Kunhan saan palstalle aurinkosuojaa, kulkee neiti päiväunien aikaan vaikkapa mukana, mutta tässä kohtaa pieni hengähdyshetki itsekseni multaa kuopsuttamassa teki hyvää.
Kumisaappaat jalkaan ja multaa tonkimaan. Ihana tunne oli taas työntää sormet multaan ja nyhtää rikkaruohotuppoja juurineen mullasta. Olihan hikistä puuhaa suorassa auringonpaisteessa, mutta niin terapioivaa!
Työvälinelaatikkokin piti tyhjentää ja siivota. Jotain uusia hankintoja pitäisi myös tehdä. Uudet puutarhahanskat, puutarhalapio ja jonkinlainen talikko ja sirppi olisivat tarpeellisia.
Rikkaruohoja taas riitti, voikukkaa ja sitä kortetta, jota viimekin vuonna nyhdin. Myös muurahaiset olivat entisellä paikallaan yhdessä penkissä. Siellähän ovat, tänä vuonna en edes yritä ruveta muurahaisten torjuntahommiin.

Jotain palstalla myös oli ruvennut kasvamaan rikkaruohojen lisäksi. Viime syksynä istuttamani narsissit ja tulppaanit olivat hyvässä voinnissa. Voi sitä kasvunihmettä!

Ja tässä hieman kuva-arvoitusta, eli kumpi palsta on minun palstani - vasemmalla vai oikealla... ? 
Vaikea arvata... Naapuripalstat ovat rikkaruohoista puhtaat ja penkit ovat suorassa kuin armeijan rivit. Siinä on sitten omaa ryteikköä vieressä mukava perata. Taisin tästä viimekin kesänä hieman marista, heh! 
Palstakausi on avattu, se on tärkeintä! Mitä sitten palstalla kasvaakaan, jää vielä nähtäväksi. Toivottavasti muutakin kuin rikkaruohoja! ;)

Keväisen mullan tuoksuiset terveiset kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!