tiistai 31. toukokuuta 2016

Puolen metrin korkuinen rikkaruohopelto

... Niin siis mikä viljelypalsta ja mitkä itsekasvatetut kasvit? Eilen aamulla silmieni eteen avautuva näky viljelypalstallani oli suoraan sanottuna huumaava ja ei niinkään positiivisessa mielessä. Rikkaruohot olivat kasvaneet rehellisesti sanottuna puolen metrin korkuiseksi rikkaruohoniityksi palstapläntilleni. Olisin voinut piiloutua rikkaruohoniityn sekaan, sieltä ei olisi naapuripalstalaisetkaan minua nähneet, sillä kyllä olisi tehnyt mieli piiloutua eikä myöntää, että juuri tuo mahdoton maapläntti oli minun palstani. Siinä pienoisen järkytyksen maningeissa päätin kuitenkin, että olisi vain yksi keino edetä - kohdata nuo rikkaruohot pystypäin ja tehdä kaikki voitavani, että palsta olisi jollakin tapaa säädyllisessä kunnossa. Eihän siinä siispä muu auttanut kuin ruveta raivokkaalla otteella riuhtomaan rikkaruohoja pois ja epätoivon tunteen aina yrittäessä vallata mieleni, todeta, että palakerrallaan palsta puhdistuisi viljelykuntoon. 
Parina aamuna tehdyn muutaman tunnin aherruksen jälkeen, olin saanut raivattua palstaa edes jonkin verran. Voikukat tuntuivat voitettavilta, mutta puoli palstaa oli peittynyt kortekasvin alle. En todella tiedä, mitä sen kanssa pitäisi tehdä! Harkitsen jo juuriestekankaan laittamista puolelle palstalle, jospa se saisi korteen jollakin tavalla aisoihin. Täytyy miettiä.

No jokatapauksessa, puhtaaksi palstaa en vielä ole saanut, mutta alku oli jo jollakin tapaa kannustava. Laitoin palstalle myös jo kasvamaan porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa ja kurpitsaa, jotta tuntuisi, että siellä kasvaa sentäs jotain, eikä vain rikkaruohoja. Lisäksi palstalta saa noukittua jo raparperia ja ruohosipulia mukaansa, niin sekös hieman piristää.
Vieläkin epätoivon siemen kalvaa takaraivossa, sillä tiedän, millä vauhdilla nuo rikkaruohot palstallani jo nostelevat uudelleen lehtiään ja varsiaan - oijoijoijoi... No ei auta itkumarkkinoilla! :D Täytyy tehdä parhaansa ja iloita niistä hyötykasveista, mitä palstalta tänä vuonna saa kerättyä. Tosiaan haastavaksi palstalla käynnin tekee perheeseemme syntynyt pieni puutarhurinapulaisen alku. Ihanaa aikaa kyllä, mutta palsta joutuu koville! :)

Nyt olisi mietinnässä, että mitä syötäviä kasveja erityisesti haluaisin palstalta kerätä tänä kesänä, jos siis pitää hieman pienentää kasvatusalaa ja nauttia jostain, mikä kasvaisi runsaana ja paljon. Hyvissä ajoinhan tässä ollaan liikkeellä ;) !

Kesänkasvuvoimasta nautiskellen!

2 kommenttia:

  1. Kyllä se siitä, kun et anna periksi, niin varmasti voitat voikukat sun muut...
    Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    Oikein hyvää tiistai päivää sulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta! Juu, ei auta muu kuin olla antamatta periksi. Katselin viime vuoden palstakuvia ja ihan siistin näköiseksi olin palstan saanut silloinkin, joten toivoa on! Ja täytyypä käydä osallistumassa! :D

    VastaaPoista

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!