keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Mökkipuutarhan kesäkauden avaus

Niin kuin viimekin vuonna, saapui tänäkin vuonna mahdollisuus työntää sormet mökkipuutarhan multaan. Viime vuonna tehdyt perustukset kurkkivat rikkaruohojen alta, mutta puutarha näytti siltä, että suht pienellä työllä sen saisi laitettua kesäkuntoon.
Myös raparperit todistivat runsaudellaan kesäkauden alkua. Niistä kerättiinkin osa kevään ensimmäistä raparperihilloa varten, joka maistui muurinpohjalettujen kanssa. Ja pieni nippu raparperia lähti myös mökiltä mukaan pakastettavaksi - ah, kesän makuja taas lautasella!

Pienet puutarha-apulaiset olivat myös mukana kevään ensimäisissä puutarhatöissä. Pikkuneiti nukkui kantoliinassa ja karvaiset apurit toteuttivat itseään kumpikin omalla tavallaan.
Kun penkit saatiin putsattua rikkaruohoista, sekoitimme multaan  kompostikehikossa muodostunutta multaa ja myös saunan tuhkaa ravinteita tuomaan. Tosin penkkien multa oli muutenkin kovin ravinteikkaan ja muhevan oloista, mutta toivotaan, että lisäbuustilla saadaan sitten supersatokin! Kasvamaan laitoimme härkäpapua, porkkanaa, lanttua, naurista, salaatteja, kesäkurpitsaa ja yrttejä. Kaikki siemeninä, sillä esikasvatukset tosiaan jäivät tänä vuonna hieman pikkuneidin saapumisen jalkoihin. Lopuksi peitimme penkit ruohonleikkurin jäljiltä kertyneellä ruohosilpulla. Jännityksellä taas saa seurata, miten kasvit pärjäävät "omillaan" ja lähtevät kasvuun. 
Mökkipuutarhan kausi on nyt avattu. Viljelypalstani odottaa vielä kasvukauden avausta. Hieman kävinkin jo palstalla siistimässä, mutta uskonpa, että seuraava käynti tulee taas olemaan kovin rikkaruohotäyteinen. 

Oi kesä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!