lauantai 25. heinäkuuta 2015

Muutama vattu ja istutuslaatikko

Olen seuraillut palstallani olevia kolmea puskaa, ja odottanut, että ne paljastavat todelliset olemuksensa. Kaksi puskaa ovatkin kasvattaneet oksansa notkumaan karviaisista, mutta kolmas puska on antanut odottaa paljastumistaan. Olen sitä epäillyt vadelmapensaaksi ja eilen palstakäynnillä minua odottikin siellä yllätys - söpöisen vadelmanpunaisia marjoja roikkui oksalla - vattuja, vadelmia, vaaraimia, vaapukoita. Ensimmäiset omat vadelmat, miten hyviltä ne maistuivatkaan. Saaliina oli viisi kypsää vadelmaa, enkä ole varma kasvattaako puska enempää tänä vuonna. Jospa se halusi vain näyttää minulle olemuksensa ja antaa pienen makupalan tulevista vadelmasadoista. Ehkä ensivuonna vattusatoa on odotettavissa sitten jo enemmän.


Käväisin palstareissulta tullessani erään kodintarvikekaupan alemyynnissä "vain hieman kiertelemässä". Eipä sitä itselleen voi mitään, kun mukaan tarttui hyvässä alennuksessa olevia istutuslaatikoita. 3/kpl stutuslaatikoita paketissa 2 eurolla! Muutama paketti tarttui mukaan. Johan se melkein jo seuraava kasvatuskausi alkaa, ainakin suunnittelun tasolla, täytyy olla tarvikkeet valmiina. ;)
Tämän vuoden taimikasvatuskaudelta opin sen, että ei kannata laittaa niin tiiviisti siemeniä, mitä joidenkin kasvien kohdalla laitoin. Ja ainakin omalla kohdallani erilliset kipot ovat parempia kuin yksi suuri astia, johon sitten vahingossa unohtaa taimet kasvamaan liian pitkäksi aikaa, niin että ne ovat jo liian suuria harvennettavaksi. 
Uutta taas opittu.

Heinäkuun viimeiset päivät menossa, saadaankohan elokuussa aurinkoa ja lämpöä?

Pohdiskellen,

Kuutarhurin

 

2 kommenttia:

  1. En ole ennen käynytkään blogissasi, löysin sen Huiskulan kautta. Kiva blogi! Tervetuloa vastavierailulle!

    VastaaPoista
  2. Hei Anneli! :) Kiva, kun tykkäsit blogista! Ja täytyykin tulla vierailulle Pihakuiskaajan puutarha -blogiisi, kuulostaa jo nyt innostavalta. :) terv Sanna / Kuutarhurin

    VastaaPoista

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!