maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lanttua vai naurista?

Laitoin palstalle kasvamaan kesän alussa lanttua ja naurista, mutta enpä sitten merkinnyt kummalle puolelle penkkiä kylvin kumpaa. Rikkaruohojen nyhtämisvimmoissani taisin sitten kasvun alkumetreillä nyppiä toisesta alut kokonaan pois... Ja nyt minulla kasvaa yhdessä penkissä lanttua tai naurista, en vain tiedä kumpaa. No se selvinnee aikanaan, tässä kohtaa kallistuisin nauriin kannalle, mutta katsotaan. 

Kesäkuun puolivälissä lanttunauriit olivat kasvaneet jo sen verran, että vaistoni sanoi, että niitä olisi parempi harventaa, että olisi enemmän tilaa kasvaa.
17.6.2015
Hennoilta tuntuivat kasvien alut, kun niitä varovasti yritin irrotella tupoista. Lehdetkin olivat reikäiset, ovat tainneet kelvata nuo pienet hentoiset alut nakerreltaviksi jo jollekulle. Epävarmuus hieman kolkutteli olkapäätä - etten vaan mene ja tapa hentoisia taimia, kun niitä irrottelin tiivistä ryppäistä

Taimet laitoin oman arvioni mukaan sopivan matkan päähän toisistaan. Nauriit eivät ainakaan niin kovin isoiksi kasva.
Taimirivi on luovasti mutkalla.
No yllätyksellistä kyllä, tältä näyttää tilanne nyt kuukausi myöhemmin. Lanttunauriit ovat kasvaneet harson alla reheväksi jonoksi. Kasvien selvitymistahto yllättää minut joka kerta, ja on upeaa ihmetellä, miten pienikin taimi selviytyy, vaikka se on joutunut harvennuskäsittelyyn.  Minulle se on vieläkin pieni ihme!
12.7.2015
Jotain sieltä kasvaa rikkaruohojenkin lisäksi, lanttua tai naurista.

Kohta pitäisi varmaan ruveta miettimään, mitä voi kokata nauriista tai lantusta, jos tuosta koko penkillinen juureksia valmistuu... Eipä sitä satokaudella tosin mietitä, että mitä tekisi mieli syödä vaan syödään sitä, mitä puutarhasta saadaan ;) .

PS. tällä hetkellä ei kannata muuten eksyä siemenkauppojen nettisivuille, ettei vaan rupea kesäalet houkuttelemaan... tai sitten on kohta krassikanankaalia, hooligania, heatwavea ja montaa muuta tilauksessa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!