keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Sateen jälkeen maa on märkä

Minne katosi se keväinen auringon paiste, joka eilen sai ajatuksiini sen, että piipahtaisin tänään katsastamassa viljelypalstan tunnelmia? Tänään aamulla taivas oli harmaa, ilma oli sateinen ja maa märkä. No kun olin kerta ajatuksiini jo saanut palstapiipahduksen, niin eipä tuo harmaa sää minua estänyt lähtemästä tarkastelemaan tiluksia. Kumisaappaat vaan jalkaan ja menoksi.

Karultahan siellä näytti, maa oli märkä ja mutainen ja osittain jäisen lumen peitossa. Ruskeaa ja harmaata. Toisaalta niin lannistava näky, vaikka toisaalta sitä suurempi ihme se taas olisi, kun jonkin ajan kuluttua kaikki olisi taas vihreää ja kukoistavaa.
Mutta oli siellä palstalla myös jotain, mikä muistutti siitä, että kyllä se kevät ja kesä vielä saapuu. Nimittäin viime syksynä maahan laittamieni kukkasipulien alut olivat lähteneet puskemaan tietään mutaisen mullan läpi kohti kevään kasvukautta. Siellä niitä vihreitä alkuja pilkisteli mullan seasta. Mitäs sinne istutinkaan? Pakkohan se oli tarkistaa viime vuoden blogikirjoituksesta, että narsisseja ja tulppaanejahan minä sinne laitoin. Näin hyvin sitä muistaa. Mutta ihanaa, jotain sieltä siis nousisi, ja se minkälaisia kukkia, jää vielä nähtäväksi. Kannustavaa! Kasvuvoimaa! Kukkaisenergiaa!

Oli siellä palstoilla joku muukin jo puuhastelemassa, selvä kevään merkki sekin. Ja palstapiipahduksen jälkeen käyntini läheisen tavaratalon puutarhaosastolla todisti myös samaa - siellä oli jo viherpeukalot ostamassa multaa ja puutarhatarvikkeita - kevättä ilmassa!

Mukaan puutarhaosastolta tarttui rivivälikangasta, joka lupaili jotain tämän kaltaista "torjuu tehokkaasti rikkakasvien kasvua kasvimaan riviväleissä". Sehän kuulosti juuri sellaiselta helpotukselta, jota kaipaisin tulevalle palstakaudelle.  Jospa tuolla kankaalla saisi vähän vähemmäksi kitkemisen tarvetta ja palstalla oleilu painoittuisi enemmän sadonkorjuuseen. Toivoa sopii :) 

Viherpeukalot odottaa jo aherruskauden alkua. Vielä pitäisi hetki malttaa ja antaa vielä pikkupuutarha-apuleisenkin syntyä maailmaan - vaikkei taida pikkuisesta vielä puutarha-apulaista tänä kesänä saada- no aikansa kaikella!

Kevät on, ja keväistä ohjelmaakin on tulossa! Pysykääpä kuulolla, nimittäin tarkoituksena olisi arpoa lippu Kevätmessuille vielä tällä viikolla! Ja Kuutarhurilla olisi suunnitelmissa taas bloggailla messuilta tunnelmia tänäkin vuonna, jos vain tilanne sallii!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!