torstai 14. toukokuuta 2015

Kierrätystä mökkipuutarhassa

Mökkipuutarhan teko oli siinäkin mielessä inspiroivaa, että puutarhasta löytyi aarteita puutarhassa hyödynnettäväksi. Tässäpä makusteluja kierrätysideoista. 

Vanhat metalliset kottikärryt olivat hylättyinä kasvimaan reunalle. Kärryihin laitettiin kukkien siemeniä kasvamaan. Ja löysipä kärryn kahvasta myös vanha amppeli paikkansa.


Vanhat metallisankot olivat täynnä kasvin raatoja ja sammalta. Sankot tyhjennettiin ja täytettiin mullalla ja kukkien siemenillä. Onkohan ensikerralla luvassa sankon täydeltä kukkaloistoa?
Vanhat sammalet vielä sankoissa.
Metallitynnyreihin laitettiin multaa ja kukkien siemeniä ja vanhat tarpeettomat grilliritilät laitettiin tuomaan kukille tukea tai ehkä enemmänkin katsojan iloksi. 
Pohjattomat puulaatikot saivat uuden tehtävän kompostikehikkona palstan reunalta. Hieman huterannäköinen kyhäelmä, mutta ajaa varmasti tarkoituksesa. Jospa siitä saataisiin multaakin vielä jonain päivänä.
Kanneton puinen laatikko tyhjennettiin vanhoista kasveista ja sekin sai sisälleen uudet mullat ja siemeniä. Mitenköhän lie alunperin laatikko on päätynyt puutarhaan?
Kattotiilet päätyivät poluksi kasvimaan penkkien väliin. Ehkä ne myös hieman rauhoittelevat rikkaruohoja kasvamasta valtoimenaan.
Ikkunat ajavat vähän kuin kasvihuoneen virkaa ja tuovat lisäsuojaa kasveille. Vierelle useampi ikkuna tai vaikka kasvuharsoa, niin tomaatitkin voisivat viihtyä.
Puutarhasta löytyi myös autonrenkaita, joita päätettiin käyttää myös kukkakehyksinä. Jos kierrätysmateriaalia päätyy käyttämään, niin tietenkin on hyvä miettiä, voiko materiaaleista irrota syötäviin kasveihin joitain haitallisia aineita. Jos kuitenkin puutarha täyttyy enemmän kukilla kuin hyötykasveilla, niin miksipä ei voisi hyödyntää kaikkea autonrenkaista vanhoihin metallisankoihin.

Ehkäpä seuraavalla mökkireissulla on jo tuloksia nähtävissä ja kottikärryissäkin on kukkakuorma kärrättäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi Kuutarhurin kanssa!